Zaterdag 13 april
14.30u Koningsbingo in ‘Buitenzorg’
De deelnemers aan de bingo kunnen weer strijden om de prijzen en meezingen met het trio ‘EIGENWIJS’: Klaas, Ans en Tiny. De bewoners van de aanleunwoningen zijn ook van harte welkom.
   
Vrijdag 27 april
   
 09.30u - 11.00u
Goochelaar Dennis en zijn ezel Slinger in De Schelvis
Deze veelzijdige goochelaar laat in de ochtend bij De Schelvis zijn kunsten zien. Het zal een interactieve voorstelling worden voor alle kinderen van 2 t/m 9 jaar. Je zult versteld staan van alle trucs. Zul je mee mogen helpen? Dennis neemt ook ezel Slinger mee om het feestje nog leuker te maken. Zal Dennis zijn ezel Slinger onder controle kunnen houden op het podium??? Voor alle kinderen is er iets te drinken en iets lekkers te eten.
De zaal van De Schelvis, Koog 3, gaat open om 09.15 uur.
Na afloop zal Dennis voor alle kinderen nog een mooie ballon maken.

Kom allemaal kijken en mis het niet!!
   

10.00u - 12.00u

Muziekvereniging KADANS
Dit jaar zal KADANS op 3 plekken in Noord- en Zuid-Scharwoude optreden. KADANS hoopt op mooi weer zodat zij een mooi optreden voor alle inwoners van Noord- en Zuid-Scharwoude kunnen verzorgen.
   
vanaf 10.00u
Koningsdagtoernooi La Fête Pétanque
Op Koningsdag wordt het triplettetoernooi La Fête Petanque gehouden. De teams zullen met drietallen spelen. Dit toernooi vindt plaats op het terrein van
Les Mille Îles aan de Potjesdam 12 in Zuid-Scharwoude. Aan het toernooi is ook dit jaar weer een liefdadig doel gekoppeld, nl. Kinderboerderij “De Beestenboel”.

Jeu de Boules Vereniging Les Mille Îles, Potjesdam 12, Zuid-Scharwoude, 0226-315574.
 
   
10.30u
8e Langedijker oldtimerrit
Op Koningsdag gaan we na het succes van voorgaande jaren de 8e Langedijker Oldtimerrit rijden. Heeft u een Young- of Oldtimer, dan mag u deze rit niet missen.
De locatie van samenkomst en de finishplek staan vast, de route is bekend en het mooie weer is gereserveerd. De organisatie draait op volle toeren, nu de deelnemers nog.

U kunt zich voor de 8e Langedijker Oldtimerrit inschrijven via dit formulier, voor 23 april a.s. Voor deelname dient uw auto 25 jaar of ouder te zijn.

We gaan de automobielen opstellen bij “De Binding” in Zuid-Scharwoude zodat het toegestroomde publiek de auto’s kan bezichtigen. Voor de deelnemers is de koffie bruin om 9.30 uur en de Oranjekoek staat voor u klaar. De start vindt plaats vanaf 10.30 uur, dus kom op tijd! Na afloop is er nog gelegenheid om de automobielen te bezichtigen onder het genot van een Oranjebitter of frisdrankje.
   
   
 11.00u - 13.00u
Spelletjesparcours met SPIJKERBROEK HANGEN
een spelletjesparcours aan de Koog naast de Schelvis met als hoogtepunt: SPIJKERBROEKHANGEN!! Wie wordt er kampioen en wint één van de leuke prijzen!!
Voor alle leeftijden: jong en oud! Inschrijven is niet nodig. Een scorekaart is af te halen bij de kraam op het parcours. Er is een koffie/thee/limonadekraam en bij een volle scorekaart staat er iets lekkers voor je klaar.
En je kunt je ook nog laten schminken!

Dus kom naar de Koog in Zuid-Scharwoude naast de Schelvis en wie weet wordt jij wel kampioen SPIJKERBROEKHANGEN!!
De prijsuitreiking is om 12.45u.
 
   
12.30u - 16.30u
Demonstratie radiografisch bestuurbare modelspeedboten
Dit jaar zijn de leden van modelbootclub “de Branding” uit Alkmaar weer van de partij. Op een locatie op het water tussen de Oostelijke Randweg en de Potjesdam in Zuid-Scharwoude geven zij een doorlopende demonstratie van wat je zoal kunt doen met modelspeedboten. Dit wordt weer genieten voor jong en oud.
 
   
13.00u - 14.00u Verrassende puzzel-, doe- en wandeltocht voor jong en oud
De start en inschrijving is café ‘De Schelvis’. De puzzeltocht duurt ongeveer 1 ½ uur.
13.30u - 16.00u

 
 
Springkussen / draaimolen / schminken / rommelmarktje
Om 13.30 uur staat het springkussen op het speelveld bij de Goudzeelt. Ook de kinderdraaimolen is weer van de partij. De kleintjes kunnen deze middag vrolijk worden geschminkt. Er is een spellencircuit waarbij leuke prijzen te winnen zijn. Ook nodigen we de kinderen uit om mee te doen aan een rommelmarktje.
 
Springkussen / schminken / rommelmarktje
Voor het tiende jaar achtereen wegens groot succes: lekker springen op het speelveldje bij de Buttersgroet (Mayersloot-West).
Met een springkussen en wat lekkers erbij maken we er een leuke middag van. Op het speelveld kun je prachtig worden geschminkt.

Ook nodigen we de kinderen uit om mee te doen aan een rommelmarktje.
 

Programma onder voorbehoud.